Naslovna

Prijava

Registriraj se

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Dobrodošli na stranice Udruge Abacus Hrvatska

Udruga Abacus Hrvatska je neprofitna udruga građana osnovana s ciljem poticanja i razvijanja

svih aktivnosti vezanih za kreativno učenje matematike kod mlađih naraštaja u svrhu

poboljšanja kvalitete obrazovanja kroz organiziranje radionica,

seminara i tečajeva o istome, razvijanje suradnje i dijeljenje iskustava.

 

Program Abacus soroban za djecu odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

 

 

TEČAJEVI ZA DJECU

upis na program Soroban akademije

EDUKACIJE ZA UČITELJE I ODGOJITELJE

prijava

 

 

 

-- the Soroban --

 

Poštovani roditelji polaznika Soroban akademije, poštovane kolegice i kolege!

Obavještavam Vas da Soroban akademija u suradnji s Udrugom Abacus Hrvatska organizira Soroban olimpijadu, drugo međunarodno natjecanje u abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje će uz nas voditi profesor iz Japana, osnivač Japanske Međunarodne Soroban Organizacije (JISA-e) koja poučava djecu tradicionalnoj japanskoj metodi računanja na sorobanu.

Na natjecanje se mogu prijaviti sva djeca. Natjecanje je zamišljeno kao druženje sve djece koji rade prema našem programu Abacus soroban.

ORGANIZATORI:

SOROBAN AKADEMIJA d.o.o.

UDRUGA ABACUS HRVATSKA

JISA – JAPANSKA MEĐUNARODNA SOROBAN ORGANIZACIJA

VODITELJI:

TATJANA TOMEC ENC

OLGA BURGER

MARIJA LEGAC

GORDANA VUGLEC

SHUNGO KO

Prevoditelj: TOMISLAV MAMIĆ

MJESTO ODRŽAVANJA NATJECANJA:

OSNOVNA ŠKOLA MARINA DRŽIĆA
Nalješkovićeva 4, 10000 Zagreb
(Naselje Kruge u blizini Autobusnog kolodvora

DATUM:

1.5. 2023.

MISIJA:

Promovirati značaj stjecanja vještina računanja na abacusu sorobanu, razvoj dječjih mentalnih sposobnosti, fokusa, koncentracije i upoznavanje s ostalim kulturama.

 

Cilj je pružiti djeci priliku natjecati se u računanju na sorobanu, upoznati vršnjake zajedničkih interesa.
Naša misija je pomoći djeci da razviju svoje matematičke vještine, kreativno razmišljanje i sposobnosti rješavanja problema.
Također, naša misija je pružiti djeci priliku da se upoznaju s japanskom kulturom, umjetnošću, tradicijom i običajima.
U sklopu olimpijade djeca će se natjecati u različitim vještinama iz sorobana, uključujući brzo računanje, logičko razmišljanje i učinkovito rješavanje problema.
Nakon natjecanja djeca će, zajedno s roditeljima/voditeljima/učiteljima, moći sudjelovati na različitim radionicama tematskog sadržaja (učimo japanski, origami, makrame, Relax kids, Rubikova kocka, Numicon, plesna radionica(učenje koreografije naše himne Soroban song), Kamishibai (japanska umjetnost pripovijedanja uz pomoć slika) itd…) i svatko će moći odabrati dvije ili tri radionice (ovisno o broju prijavljene djece).

Prijave na radionice nalaze se na web stranici: https://olimpijada.soroban-akademija.hr/radionice

Korisničko ime i lozinka bit će Vam poslana na e-mail adresu nakon poslane prijave i uplate.

 

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

PODATCI ZA UPLATU:
UDRUGA ABACUS HRVATSKA

Odranski vijenac 17, 10020 Novi Zagreb

IBAN:HR3223400091110705816  SWIFT:PBZGHR2X

Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, Hrvatska

Iznos kotizacije: 40 eur

U opisu plaćanja navesti: članarina za natjecanje, ime i prezime djeteta
 

Za sve upite kontaktirajte soroban trenera, učiteljicu/učitelja, odgojiteljicu ili nas na:

 

Telefon:+385 (0) 1 2035 585     Mobitel:+385 (0) 95 362 6662

E-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 Na natjecanje sudionici trebaju donijeti svoju računaljku.

 

U prijavnom obrascu potrebno je označiti veličinu majice za POLAZNIKA natjecanja (majica za polaznike je u cijeni kotizacije).


 

Pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju pobjednički pehar za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto.

Svi sudionici dobivaju medalju.

Sudionici se natječu u računanju na abacusu sorobanu.

 

PROGRAM SOROBAN OLIMPIJADE 2023.

12,30 – 13,25 sati: prijave za natjecanje

13,30 – 13,45 sati: Svečano otvorenje Soroban olimpijade 2023.

14,00 – 14,30 sati: NATJECANJE

14,40 – 15,10 sati:1.radionica

15,20 – 15,50 sati: 2.radionica

16,00 – 16,30 sati:3.radionica

16,40 – 17,00 sati: FLASH ANZAN – Shungo Ko, japanski majstor sorobana

17,10 – 18,00 sati: podjela medalja, priznanja, pehara, fotografiranje

 

RADIONICE

 1. Naučimo kako Japanci čitaju i pišu brojeve-Tomislav Mamić,univ. bacc. Makoto hrvatsko japansko društvo (RH)
 2. Numicon– Danilo Kozoderc, (SLO), univ. dipl. inž. elektrotehnike, prof. sociologije i filozofije.
 3. Origami- Sanja Srbljinović Čuček, magistra umjetnosti, Hrvatsko origami društvo (RH)
 4. Kamishibai- Olga Burger, mag.prim.educ učitelj savjetnik, soroban trener (RH)
 5. Rubikova kocka- Damjan Zagorec, prof.informatike, soroban trener (RH)
 6. Mondrian blocks(mađarska STEAM puzzle obrazovna igra) – Martina Jurkovac, mag.prim.educ. i Lahor Enc dipl.uč., soroban treneri (RH)
 7. Soroban bingo– Edita Šorman Pustaj, mag.prim.educ , soroban trener (RH) i Jelena Dražetić, apsolventica na UFZG, soroban trener
 8. Radionica „Priče za izoštravanje uma“– Dušan Pejčić, (RS), master učitelj, dječji pisac, soroban trener
 9. Makrame(izradimo narukvicu pomoću kuglica) - Irena Predović Drakulić, dipl.uč. s pojačanom mat., soroban trener (RH)
 10. Likovna radionica - bookmarkeri pomoću indiga Marina Rodeš, dipl.uč.
 11. Fraktalno crtanje(Art terapija) – Ivana Domian (RS), profesor razredne nastave-master, učiteljica po metodi fraktalnog crtanja; soroban trener
 12. Relax Kids- Martina Vacka, dipl.uč. s pojačanom mat., soroban trener (RH)
 13. STEM radionica(Robotika i znanost za djecu 9-11 god., sastavljanje automobila na elastični pogon)- Danilo Kozoderc, (SLO)
 14. Plesna radionica- Soroban song, himna Soroban akademije, Brain gym – Marija Legac, učitelj savjetnik, soroban trener (RH)

 

Pravne napomene

 

Sadržaj na web stranicama abacus-hrvatska.hr zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica abacus-hrvatska.hr, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama abacus-hrvatska.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka UDRUGA ABACUS HRVATSKA, Zagreb, Odranski vijenac 17 (dalje u tekstu: UDRUGA ABACUS HRVATSKA) ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu UDRUZI ABACUS HRVATSKA ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

 

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. UDRUGA ABACUS HRVATSKA se u potpunosti odriče svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

 

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. UDRUGA ABACUS HRVATSKA  nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

O kolačićima

 

Web stranice abacus-hrvatska.hr koriste tzv. kolačiće (eng. 'cookies') kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.
Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica abacus-hrvatska.hr  samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama abacus-hrvatska.hr i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, web stranice abacus-hrvatska.hr prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica abacus-hrvatska.hr u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.
Korisnik web stranica abacus-hrvatska.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. UDRUGA ABACUS HRVATSKA isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica abacus-hrvatska.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.
Korištenjem web stranica abacus-hrvatska.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.
UDRUGA ABACUS HRVATSKA se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica. UDRUGA ABACUS HRVATSKA može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi UDRUZI ABACUS HRVATSKA. UDRUGA ABACUS HRVATSKA će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga UDRUGA ABACUS HRVATSKA na zadovoljstvo korisnika. UDRUGA ABACUS HRVATSKA se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.
UDRUGA ABACUS HRVATSKA zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
UDRUGA ABACUS HRVATSKA zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama abacus-hrvatska.hr.


GODIŠNJI PLAN RADA ZA 2023. GODINU

 

Godišnji plan rada