Novosti

Registriraj se

Poštovani roditelji polaznika Soroban akademije, poštovane kolegice i kolege!

Obavještavam Vas da Soroban akademija u suradnji s Udrugom Abacus Hrvatska organizira Soroban olimpijadu, Prvo međunarodno natjecanje u abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje će uz nas voditi profesor iz Japana, osnivač Japanske Međunarodne Soroban Organizacije (JISA-e) koja poučava djecu tradicionalnoj japanskoj metodi računanja na sorobanu.

Shungo Ko se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda jer je anzanom (mentalno) za sekundu i sedam stotinki pomnožio dva peteroznamenkasta broja.

Na natjecanje se mogu prijaviti sva djeca. To je, ustvari, zamišljeno kao druženje sve djece koji rade prema našem programu Abacus soroban.

Dok njeni vršnjaci muku muče sa zbrajanjem i oduzimanjem do 100, naša Gita (8 god) anzanom bez problema računa do 1000

3.modulom uvodnog seminara Abacus soroban završena je još jedna uspješna edukacija učitelja i profesora u Rijeci, OŠ Belvedere. Educirana još jedna marljiva grupa učitelja Primorsko goranske županije. Širimo abacus diljem Hrvatske!

Abacus Hrvatska u suradnji sa Soroban akademijom, ovog proljeća organizira dvodnevni seminar Abacus soroban  u deset gradova u Republici Hrvatskoj za učitelje razredne nastave, odgojitelje, profesore matematike i logopede.
 
Uvodni seminari će se u svim gradovima održavati petkom od 16,00 do 20,00 i subotom od 10,00 do 14,00 sati. Nakon odslušanog seminara sudionici dobivaju potvrdu o stručnom usavršavanju za završeni početni stupanj Abacusa sorobana.

Tema:  Uvod u soroban; zbrajanje i oduzimanje brojeva, anzan (mentalna aritmetika)

Kotizacija po cijeni od 750kn uplaćuje se najkasnije tjedan dana prije održavanja seminara.).
Materijali i računaljka uključeni su u cijenu seminara.

GRADOVI I VRIJEME ODRŽAVANJA SEMINARA (proljeće 2019.):

Zagreb 15.3.-16.3.
Petrinja 22.3.-23.3.
Gospić 29.3.-30.3.
Zadar 5.4.-6.4.
Kaštela (Split) 12.4.-13.4.
Dubrovnik 10.5.-11.5.
Karlovac 17.5.-18.5.
Slavonski Brod 24.5.-25.5.
Pula 31.5.-1.6.
Osijek 7.6.-8.6.

Završena je još jedna uspješna abacus edukacija učlitelja i profesora iz cijele Hrvatske. Na kraju seminara poklon vrsne origamistice koja njeguje matematički origami, mr.sc.Katarine Potaček - origami radionica!