Novosti

Prijava

Registriraj se

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

 

Soroban olimpijada će se održati u novom terminu: 1.5.2022.

 

 

 

Prezentacija programa Abacus soroban održat će se u OŠ Pantovčak 10. rujna 2019. u 18:00 sati.

 

Pozivamo sve zainteresirane roditelje koji žele upisati svoju djecu na našu Soroban akademiju, a žele saznati nešto više o radu na ovoj drevnoj računaljci i našem programu.

 

 

Uz potporu načelnice Općine Majur Klementine Karanović i ravnateljice Narodne knjižnice Majur Suzane Tumurad u ponedjeljak, 12. kolovoza 2019., je održana Ljetna radionica Abacusa sorobana u Majuru nedaleko Hrvatske Kostajnice. U prostorima Knjižnice nešto prije 11.00 sati okupilo se devetero znatiželjne dječice, od čega nekoliko predškolaca. U Vijećnici na katu smo održali radionicu na kojoj sam dječicu upoznala s izgledom Abacusa, prikazom brojeva i osnovama zbrajanja i oduzimanja na Abacusu. Pokazala sam im igre i vježbe koje provodimo da bismo se odmorili od računanja – sudoku i Ken-ken.

1.svibnja 2019. godine u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Zagrebu održana je Soroban olimpijada, prvo međunarodno natjecanje u računanju na abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj. Natjecalo se 84 sudionika iz Republike Hrvatske i Crne Gore. Voditelji olimpijade su bili Gordana Vuglec, mag.prim.educ, učiteljica savjetnica i podpredsjednica Udruge Abacus Hrvatska i naš mentor iz Japana, gospodin Shungo Ko sa prevoditeljem Tomislavom Mamićem. Za cijeli projekt Abacus soroban i dolazak sorobana u našu domovinu, u naše škole pa tako i za kompletnu organizaciju Soroban olimpijade zaslužna je Tatjana Tomec Enc, učitelj mentor u Osnovnoj školi Gustava Krkleca, predsjednica Udruge Abacus Hrvatska i direktorica Soroban akademije koja je, proučavajući različite pristupe poučavanju matematike i vještine koji će pospješiti razvoj desne polutke mozga koja razvija kreativno razmišljanje, počela uvoditi soroban u škole, poučavajući djecu i učitelje toj drevnoj metodi računanja.

Poštovani roditelji polaznika Soroban akademije, poštovane kolegice i kolege!

Obavještavam Vas da Soroban akademija u suradnji s Udrugom Abacus Hrvatska organizira Soroban olimpijadu, Prvo međunarodno natjecanje u abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje će uz nas voditi profesor iz Japana, osnivač Japanske Međunarodne Soroban Organizacije (JISA-e) koja poučava djecu tradicionalnoj japanskoj metodi računanja na sorobanu.

Shungo Ko se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda jer je anzanom (mentalno) za sekundu i sedam stotinki pomnožio dva peteroznamenkasta broja.

Na natjecanje se mogu prijaviti sva djeca. To je, ustvari, zamišljeno kao druženje sve djece koji rade prema našem programu Abacus soroban.