Novosti

Prijava

Registriraj se

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Prezentacija programa Abacus soroban održat će se u OŠ Pantovčak 10. rujna 2019. u 18:00 sati.

 

Pozivamo sve zainteresirane roditelje koji žele upisati svoju djecu na našu Soroban akademiju, a žele saznati nešto više o radu na ovoj drevnoj računaljci i našem programu.

 

 

Uz potporu načelnice Općine Majur Klementine Karanović i ravnateljice Narodne knjižnice Majur Suzane Tumurad u ponedjeljak, 12. kolovoza 2019., je održana Ljetna radionica Abacusa sorobana u Majuru nedaleko Hrvatske Kostajnice. U prostorima Knjižnice nešto prije 11.00 sati okupilo se devetero znatiželjne dječice, od čega nekoliko predškolaca. U Vijećnici na katu smo održali radionicu na kojoj sam dječicu upoznala s izgledom Abacusa, prikazom brojeva i osnovama zbrajanja i oduzimanja na Abacusu. Pokazala sam im igre i vježbe koje provodimo da bismo se odmorili od računanja – sudoku i Ken-ken.

1.svibnja 2019. godine u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Zagrebu održana je Soroban olimpijada, prvo međunarodno natjecanje u računanju na abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj. Natjecalo se 84 sudionika iz Republike Hrvatske i Crne Gore. Voditelji olimpijade su bili Gordana Vuglec, mag.prim.educ, učiteljica savjetnica i podpredsjednica Udruge Abacus Hrvatska i naš mentor iz Japana, gospodin Shungo Ko sa prevoditeljem Tomislavom Mamićem. Za cijeli projekt Abacus soroban i dolazak sorobana u našu domovinu, u naše škole pa tako i za kompletnu organizaciju Soroban olimpijade zaslužna je Tatjana Tomec Enc, učitelj mentor u Osnovnoj školi Gustava Krkleca, predsjednica Udruge Abacus Hrvatska i direktorica Soroban akademije koja je, proučavajući različite pristupe poučavanju matematike i vještine koji će pospješiti razvoj desne polutke mozga koja razvija kreativno razmišljanje, počela uvoditi soroban u škole, poučavajući djecu i učitelje toj drevnoj metodi računanja.

Poštovani roditelji polaznika Soroban akademije, poštovane kolegice i kolege!

Obavještavam Vas da Soroban akademija u suradnji s Udrugom Abacus Hrvatska organizira Soroban olimpijadu, Prvo međunarodno natjecanje u abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje će uz nas voditi profesor iz Japana, osnivač Japanske Međunarodne Soroban Organizacije (JISA-e) koja poučava djecu tradicionalnoj japanskoj metodi računanja na sorobanu.

Shungo Ko se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda jer je anzanom (mentalno) za sekundu i sedam stotinki pomnožio dva peteroznamenkasta broja.

Na natjecanje se mogu prijaviti sva djeca. To je, ustvari, zamišljeno kao druženje sve djece koji rade prema našem programu Abacus soroban.

Dok njeni vršnjaci muku muče sa zbrajanjem i oduzimanjem do 100, naša Gita (8 god) anzanom bez problema računa do 1000