Naslovna

Prijava

Registriraj se

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Dobrodošli na stranice Udruge Abacus Hrvatska

Udruga Abacus Hrvatska je neprofitna udruga građana osnovana s ciljem poticanja i razvijanja

svih aktivnosti vezanih za kreativno učenje matematike kod mlađih naraštaja u svrhu

poboljšanja kvalitete obrazovanja kroz organiziranje radionica,

seminara i tečajeva o istome, razvijanje suradnje i dijeljenje iskustava.

 

 

 

-- the Soroban --

 

Poštovani roditelji polaznika Soroban akademije, poštovane kolegice i kolege!

Obavještavam Vas da Soroban akademija u suradnji s Udrugom Abacus Hrvatska organizira Soroban olimpijadu, drugo međunarodno natjecanje u abacusu sorobanu u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje će uz nas voditi profesor iz Japana, osnivač Japanske Međunarodne Soroban Organizacije (JISA-e) koja poučava djecu tradicionalnoj japanskoj metodi računanja na sorobanu.

Shungo Ko se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda jer je anzanom (mentalno) za sekundu i sedam stotinki pomnožio dva peteroznamenkasta broja.

Na natjecanje se mogu prijaviti sva djeca. To je, ustvari, zamišljeno kao druženje sve djece koji rade prema našem programu Abacus soroban.

ORGANIZATORI:

SOROBAN AKADEMIJA d.o.o.

UDRUGA ABACUS HRVATSKA

JISA – JAPANSKA MEĐUNARODNA SOROBAN ORGANIZACIJA

VODITELJI:

TATJANA TOMEC ENC

LAHOR ENC

GORDANA VUGLEC

DAVORKA ILEČIĆ

SHUNGO KO

Prevoditelj: TOMISLAV MAMIĆ

MJESTO ODRŽAVANJA NATJECANJA:

OSNOVNA ŠKOLA GUSTAVA KRKLECA
Ulica Božidara Magovca 103, Travno, Novi Zagreb

DATUM:

7.11. 2020.

MISIJA:

Promovirati značaj stjecanja vještina računanja na abacusu sorobanu, razvoj dječje mentalne inteligencije, fokusa, koncentracije i upoznavanje s ostalim kulturama.

CIJENA KOTIZACIJE ZA NATJECANJE:

Kotizacija za sudjelovanje natjecanju iznosi 220 kn (30 eura).

PRIJAVA I REGISTRACIJA SUDIONIKA:

Prijave i uplate za natjecanje su najkasnije do 1.listopada 2020.
 

Podatci o natjecatelju
Podatci o roditelju, staratelju, učitelju
Ostalo

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

PODATCI ZA UPLATU:
UDRUGA ABACUS HRVATSKA

Odranski vijenac 17, 10020 Novi Zagreb

 

IBAN:HR3223400091110705816  SWIFT:PBZGHR2X

Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, Hrvatska

U opisu plaćanja navesti: NATJECANJE, ime i prezime djeteta
 

Za sve upite kontaktirajte soroban trenera, učiteljicu ili nas na:

 

Telefon:+385 (0) 1 2035 585     Mobitel:+385 (0) 91 738 6606

E-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Svi sudionici, bez obzira na kojem su mjestu, dobit će medalju i diplomu te još neke prigodne poklone. Na natjecanje sudionici trebaju donijeti svoju računaljku.

U kotizaciju nije uključen ručak. Cijena ručka iznosi 50 kuna.

Omogućili smo Vam catering kako biste, ako želite, mogli pojesti topli obrok, ručak, u pauzi između natjecanja i podjele diploma te prezentacije flash anzana, soroban majstora – Shungo Koa.

 

Ručak se također naručuje i plaća do 1.10.2020. Ručak je moguće naručiti i za pratnju što Vas molim da onda naglasite u napomeni ispunjenog obrasca.

U prijavnom obrascu Vas molim da označite veličinu majice za POLAZNIKA natjecanja (majica za polaznike je u cijeni kotizacije).

Ako želite naručiti majicu za sebe ili drugo dijete, možete i to, ali Vas molim da to navedete u napomeni (veličinu i navesti je li ženska, muška ili dječja majica).
Cijena dodatne majice je 75 kn (10 eura)


 

Pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju pobjednički pehar za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto.

Svi sudionici dobivaju medalju.

Sudionici se natječu u računanju na abacusu sorobanu.

 

 

PROGRAM:

8,30 - 9,30 sati POLAGANJE ISPITA ZA DOBIVANJE MEĐUNARODNOG CERTIFIKATA JISA-e (za prijavljene članove Udruge Abacus Hrvatska, prijave i uplate ispita najkasnije do 1.10.2020.)

9,30 – 10,30 sati: prijava za natjecanje prema abecednom popisu, preuzimanje materijala
Akreditacije moraju biti vidljive (obješene oko vrata)

10,30 – 11,00 sati: trajanje natjecanja
Ovisno o broju sudionika moguće je promijeniti vrijeme natjecanja o čemu ćemo Vas izvijestiti na vrijeme ukoliko dođe do promjena)

11,30 – 13,00 sati RADIONICE

13,00 – 14,00 sati: pauza za ručak

14,00 – 14,30 sati: prezentacija flash anzana: SHUNGO KO, soroban master

14,30 – 15,30 sati: podjela medalja, priznanja, pehara, fotografiranje

(molim da naglasite u napomeni obrasca za prijavu ako ne dozvoljavate fotografiranje Vašeg djeteta za vrijeme natjecanja ili u skupnoj fotografiji).

16,00 – 19,00 sati: NAPREDNI SEMINAR ZA UČITELJE, predavač Shungo Ko (množenje i dijeljenje dvoznamenkastim brojevima, decimalni brojevi, negativni brojevi, korjenovanje)

 

Pravne napomene

 

Sadržaj na web stranicama abacus-hrvatska.hr zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica abacus-hrvatska.hr, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama abacus-hrvatska.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka UDRUGA ABACUS HRVATSKA, Zagreb, Odranski vijenac 17 (dalje u tekstu: UDRUGA ABACUS HRVATSKA) ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu UDRUZI ABACUS HRVATSKA ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

 

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. UDRUGA ABACUS HRVATSKA se u potpunosti odriče svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

 

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. UDRUGA ABACUS HRVATSKA  nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

O kolačićima

 

Web stranice abacus-hrvatska.hr koriste tzv. kolačiće (eng. 'cookies') kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.
Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica abacus-hrvatska.hr  samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama abacus-hrvatska.hr i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, web stranice abacus-hrvatska.hr prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica abacus-hrvatska.hr u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.
Korisnik web stranica abacus-hrvatska.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. UDRUGA ABACUS HRVATSKA isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica abacus-hrvatska.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.
Korištenjem web stranica abacus-hrvatska.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.
UDRUGA ABACUS HRVATSKA se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica. UDRUGA ABACUS HRVATSKA može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi UDRUZI ABACUS HRVATSKA. UDRUGA ABACUS HRVATSKA će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga UDRUGA ABACUS HRVATSKA na zadovoljstvo korisnika. UDRUGA ABACUS HRVATSKA se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.
UDRUGA ABACUS HRVATSKA zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
UDRUGA ABACUS HRVATSKA zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama abacus-hrvatska.hr.